Paul White

Paul White has recently joined Oculus Building Consultancy. He has over 38 years of experience having worked in both public and private sector Building Control.

He was formally Head of Building Control for Caerphilly County Borough Council, and more recently NHBC in the private sector.

Paul became a Chartered Building Control Surveyor in 1990 and is also an authorised SAP assessor.

During his long career has worked on numerous large schemes including the Caerphilly Town Centre re-development project.

Over 38 years of experience having worked in both public and private sector Building Control.

CASE STUDY
Island Pavilion, Wormsley Estate

As the name suggests, the Island Pavilion is located on an island within the magnificent Wormsley Estate. The jewel-like building, clad with glass and metal, sits serenely in the historic landscape.  The private dining facilities within are used during the summer opera season for Garsington Opera who have a magnificent performance pavilion on the Wormsley Estate. To the design of architects Robin Snell and Partners, the attention to detail in all aspects of design and construction makes this building a modern addition to the estate. The Pavilion is designed to fit seamlessly with the topography of the island and take maximum advantage of the panoramic views across the lake.

Read More

CASE STUDY
Pegasus House

Standing immediately beside Barnwell House, iconic Aerospace Building Pegasus House has also officially opened following restoration and renovation works. Originally the headquarters of the Bristol Aerospace Company, Pegasus House is a Grade II listed art-deco building built in 1936 which is now at the heart of the new Airbus Aerospace Park. Several heritage features have been retained including a historic four storey stained glass window that chronologically illustrates the evolution of the Bristol Aeroplane Company’s planes, referencing Greek mythology & folklore.

Read More

CASE STUDY
Condé Nast College of Fashion & Design

Feilden Clegg Bradley Studios design has transformed two tired terraced buildings to a light and airy space reflecting the activities of the end user, Condé Nast College of Fashion.  The interior has been opened up creating a space and environment conducive to learning and reflecting the flair and creativity taking place as part of the education process.

Read More