Barnwell House

State-of-the-art office facilities in a location rich in aerospace history

The Project

Barnwell House, a new-build open plan office space designed to house Airbus’s UK engineering teams, was recently completed. The project included the design, build and fit-out of a new four-storey office building and energy centre to accommodate 2,350 staff. The building is some 90m square and is open plan, including 4 atria. 


The Approach

At design stage it was found that the application of Part B (Fire Safety) would be too limiting for the intended scale of the building. Through extensive consultation with Oculus, a BS 9999:2008 strategy was created by the design team which among other enhancements, enabled the use of much extended travel distances resulting fewer escape stairs than was originally anticipated.


CASE STUDY
Condé Nast College of Fashion & Design

Feilden Clegg Bradley Studios design has transformed two tired terraced buildings to a light and airy space reflecting the activities of the end user, CondĂ© Nast College of Fashion.  The interior has been opened up creating a space and environment conducive to learning and reflecting the flair and creativity taking place as part of the education process.

Read More

CASE STUDY
Shakespeare's New Place / Nash's House

Spearheaded by the Shakespeare Birthplace Trust, a new oak and bronze gateway was created that opens on the original threshold of Shakespeare's New Place. This new permanent exhibition brings to life the story of Shakespeare's New Place and the personal life of its most famous occupant, and where he had his family home for 19 years. 

Read More

CASE STUDY
University of Hertfordshire

  • Refurbishment and alterations of the Hutton Building and Hutton Hall, including multi-storey new-build Hutton-Hub student zone.
  • Refurbishment and extension of Prince Edward Hall.

To the design of Vincent and Gorbing and construction by Contractor Morgan Sindall in association with Stride Treglown as executive architects , the works included an extensive refurbishment of Prince Edward Hall to form a new Learning Zone and Refreshment Space. The end result is a stylish timber lined informal study and meeting area for students adjacent to a new café and seating area. Externally the building has been granite clad.

Read More