Condé Nast College of Fashion & Design

Stylish and multi-functional architecture to inspire creativity and flair

The Project

Feilden Clegg Bradley Studios design has transformed two tired terraced buildings to a light and airy space reflecting the activities of the end user, Condé Nast College of Fashion.  The interior has been opened up creating a space and environment conducive to learning and reflecting the flair and creativity taking place as part of the education process.


Building Control

Working closely with architect, Oculus provided the building control services for a very fresh remodelling of the building for the Condé Nast College.  The fire strategy required a fire engineering approach undertaken by JGA Fire Engineers which met with the approval of Oculus and the LPEPA and allowing the design flexibility required to achieve the open spatial planning. The flat roof terrace forms an integral part of building use and creates an extension of the teaching areas. The façade of the building was cleverly upgraded and the interior brought together two buildings in the historic terrace with sensitive intervention.  A light and airy interior was the backdrop to the colourful, fashion-conscious fittings, fitments and activities.

This was a great example of tired buildings being given a vibrant new lease of life.


CASE STUDY
Marwell Zoo

Intended to replace the existing Tropical World exhibit, the new Tropical House at Marwell Zoo aims to incorporate an Energy Centre using a sustainable energy source to power both the Tropical House, and other exhibits within the park. Animals such as sloths, monkeys and lizards will interact with visitors as they walk along a path through tropical themed environments of vegetation, waterfalls rock faces and aquariums.

Read More

CASE STUDY
Barnwell House

Barnwell House, a new-build open plan office space designed to house Airbus’s UK engineering teams, was recently completed. The project included the design, build and fit-out of a new four-storey office building and energy centre to accommodate 2,350 staff. The building is some 90m square and is open plan, including 4 atria. 

Read More

CASE STUDY
Tyntesfield

Tyntesfield is a spectacular Victorian Gothic Revival house with gardens, parkland and much more.  It had been the house of the Gibbs family for over 150 years. As the house was inherited by each generation of the Gibbs family, they stamped their own identity on the house and estate with different developments. The 14th June 2002 marked a new beginning for the house and estate when the National Trust announced their new acquisition.  The house was in need of extensive renovation and The National Trust set about re-roofing, re-wiring and re-plumbing the main house and generally improving access for visitor experience. 

Read More