Prior Park College, Bath

Top-of-the-range sports facilities in keeping with a historic surrounding

The Project

The building will provide state-of the-art sports facilities for students and the general public, and has facilities catering for badminton, tennis, netball, volleyball, basketball, table tennis, five-a-side football and hockey practice. There are also classrooms, a fitness suite, changing facilities and a viewing balcony over the cricket & rugby pitches.


Building Control

Oculus are pleased to have provided the building control services for the new Prior Park College Sports Centre. The design included for an open foyer/stair area that the college wished to use for occasional functions. Oculus provided fire safety advice to ensure the client’s aspirations for the building could be successfully included into the design. 


CASE STUDY
University of Hertfordshire

  • Refurbishment and alterations of the Hutton Building and Hutton Hall, including multi-storey new-build Hutton-Hub student zone.
  • Refurbishment and extension of Prince Edward Hall.

To the design of Vincent and Gorbing and construction by Contractor Morgan Sindall in association with Stride Treglown as executive architects , the works included an extensive refurbishment of Prince Edward Hall to form a new Learning Zone and Refreshment Space. The end result is a stylish timber lined informal study and meeting area for students adjacent to a new café and seating area. Externally the building has been granite clad.

Read More

CASE STUDY
Island Pavilion, Wormsley Estate

As the name suggests, the Island Pavilion is located on an island within the magnificent Wormsley Estate. The jewel-like building, clad with glass and metal, sits serenely in the historic landscape.  The private dining facilities within are used during the summer opera season for Garsington Opera who have a magnificent performance pavilion on the Wormsley Estate. To the design of architects Robin Snell and Partners, the attention to detail in all aspects of design and construction makes this building a modern addition to the estate. The Pavilion is designed to fit seamlessly with the topography of the island and take maximum advantage of the panoramic views across the lake.

Read More

CASE STUDY
Barnwell House

Barnwell House, a new-build open plan office space designed to house Airbus’s UK engineering teams, was recently completed. The project included the design, build and fit-out of a new four-storey office building and energy centre to accommodate 2,350 staff. The building is some 90m square and is open plan, including 4 atria. 

Read More