Shakespeare's New Place / Nash's House

"a major new heritage landmark attraction"

The Project

Spearheaded by the Shakespeare Birthplace Trust, a new oak and bronze gateway was created that opens on the original threshold of Shakespeare's New Place. This new permanent exhibition brings to life the story of Shakespeare's New Place and the personal life of its most famous occupant, and where he had his family home for 19 years. 


Building Control

The project benefited greatly by having a client who was passionate and enthusiastic about their historic building, and  also, how the building was to be presented to visitors for their enjoyment and education. The building was extended sensitevely paying respect to the host fabric. Nash's House has the majority of its original fabric and features, so to make the building suitable for public access and safety, a challenging fire strategy had to be carried out with descrete intervention and respect for the historic fabric. 

The landscape pays homage to the birthplace of Shakespeare with thought provoking features and related elements. 


Learn more about Shakespeare's Birthplace 

CASE STUDY
Shakespeare's New Place / Nash's House

Spearheaded by the Shakespeare Birthplace Trust, a new oak and bronze gateway was created that opens on the original threshold of Shakespeare's New Place. This new permanent exhibition brings to life the story of Shakespeare's New Place and the personal life of its most famous occupant, and where he had his family home for 19 years. 

Read More

CASE STUDY
National Museum of the Royal Navy

Storehouse 10 at the historic naval dockyard in Portsmouth was constructed in the mid-eighteenth century, during an upsurge in naval building prompted by events such as the Seven Years War. It was originally used to store everyday supplies for working ships plus some naval items.

During the Second World War, Storehouse 10 was hit by an incendiary bomb, which destroyed the clock tower and most of the roof and upper floors. More extensive damage was prevented due to a strenuous firefighting effort to save the radar sets within, which were to be some of the first installed in Royal Navy ships.

Restoration of Storehouse 10 was gradual and was eventually completed in 1992. It has now been converted to form part of the National Museum for the Royal Navy complex. 

Read More

CASE STUDY
Wessex Water, Bath

The client, Bennetts Associates Architects and Buro Happold Consulting Engineers created the most energy efficient and sustainable building in the country with the highest BREEAM rating at that time for a commercial office building. In environmental terms the project was acclaimed by the Building Research Establishment as the ‘greenest’ commercial building in the UK. It stands as an exemplary example of energy efficiency, low embodied energy, recycling including aggregate for the concrete structure and recycled storm and grey water and enhanced biodiversity. 

Read More